Placenta plays Placebo

  • za19 oktober 2019van20:15tot20:15

Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 - † 2008) met het mythische Placebo, niet te verwarren met de Engelse glamrockband. Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: Ball of eyes (1971), Placebo 73 (1973) en Placebo (1974).

 

Placebo werd geen commercieel succes, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. De voorbije veertig jaar werd Placebo veelvuldig gesampled en waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars en het nummer Balek deed zelfs dienst als intro van de bijzonder populaire serie Callboys.

 

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin leek dit het ideale moment om deze fantastische muziek terug onder de aandacht te brengen met de hulp van enkele rasmuzikanten. Het geheel gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor.

Locatie

CC De Werft
Werft 32 , 2440 Geel

Organisatie

CC De Werft