Tradities en heiligen

  • do28 november 2019van20:00tot22:00
Tradities en heiligen: lezing door Hans Geybels

Heeft Sint-Nicolaas nu echt bestaan? Waarom bidden mensen voor Sint-Antonius om iets terug te vinden? Wat is het verschil tussen een zalige en een heilige? Is de heiligenverering werkelijk een vervanging van de Germaanse en Keltische godenwereld? Een heleboel vragen waar niet echt veel mensen een antwoord op kunnen geven. Hans Geybels kan dat wel en hij wil dat - op uitnodiging van Davidsfonds Geel – graag doen op donderdag 28 november om 20u in De Kruimel (Markt 80 in Geel).

Hans Geybels (°1971) is licentiaat in de Moderne Geschiedenis en doctor in de Godgeleerdheid aan de KUL. Hij was woordvoerder van kardinaal Danneels. Geybels is deeltijds docent aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen Leuven. Hij is gespecialiseerd in de relaties tussen kerk en media, maar hij doet ook onderzoek naar de geschiedenis van de religieuze volkscultuur. Hij publiceerde twee boeken over tradities en heiligen bij het Davidsfonds en weet dus heel wat over ommegangen, kerstmarkten, adventskransen en dergelijke. Zijn kennis is overigens wetenschappelijk onderbouwd.

Als u deze boeiende lezing niet wil missen, schrijft u zich best in voor 22 november. Dat kan via telefoon (014/72 35 87) of via mail (jan.drijkoningen3@gmail.com). Hans Geybels kan u dan zien en horen op donderdag 28 november om 20u in het zaaltje van De Kruimel (Markt 89 in Geel). De toegangsprijs bedraagt 12 euro (10 euro voor Davidsfondsleden).

Locatie

De Kruimel
Markt 89 , 2440 Geel

Prijs

  • Basistarief 12
  • Davidsfondsleden 10

Leeftijd

van 14 tot 99 jaar

Organisatie

Davidsfonds
Quinten Metsysplein 12 , 3000 Leuven