Cursus Zot van Dimpna - UITGESTELD naar 2021

Schrijf je in
Het Wijnhuis
  • do23 april 2020van14:00tot16:00
  • do7 mei 2020van14:00tot16:00

De legende van de heilige Dimpna
Het altaarstuk van Goswin van der Weyden doorgelicht
Unieke blik op het restauratieproces

Rond 1505 schilderde Goswin van der Weyden, kleinzoon van de beroemde Rogier van der Weyden, het Dimpna-altaarstuk. Dat meesterwerk verbeeldt het leven en martelaarschap van de heilige Dimpna in zeven scènes en was bestemd voor de abdij van Tongerlo. De Ierse prinses die samen met haar biechtvader Gerebernus in Geel de marteldood stierf, werd in de regio vereerd voor haar vermogen om waanzin en krankzinnigheid te genezen.

The Phoebus Foundation nam het werk drie jaar lang onder handen: Niels Schalley, Sven Van Dorst en een team specialisten restaureerden het altaarstuk met advies en hulp van nationale en internationale experts. Het bijhorende technisch onderzoek bracht nieuwe bevindingen aan het licht: de betekenis van het altaarstuk, de oorsprong en het creatieve proces erachter werden helemaal blootgelegd. Prachtige details en levendige kleuren zijn nu voor het eerst in eeuwen opnieuw te bewonderen. Niels Schalley en Sven Van Dorst nemen u graag mee op ontdekking.

Alle nevenactiviteiten van de expo Zot van Dimpna verhuizen naar 2021. Concrete data volgen gezamenlijk voor alle uitgestelde activiteiten.

Locatie

Het Wijnhuis
Stationsstraat 56 , 2440 Geel

Prijs

  • Basistarief 40
  • met Cultuurkaart 35

Reserveer

Leeftijd

van 18 tot 99 jaar

Organisatie

Davidsfonds Academie