"Winterconcert 2020"

Parochiecentrum Ten Aard
  • za15 februari 2020van19:30tot22:30
  • zo16 februari 2020van14:30tot17:00
Je wordt van harte uitgenodigd op het jaarlijks "Winterconcert" van het Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w. Geel Ten Aard dat plaats vindt op 15-16 februari 2020. Het wordt op zaterdagavond en zondagnamiddag met garantie een gezellig en verrassend optreden. Alles is in het werk gesteld om de toehoorders muzikaal maximaal te verwennen. Dit alles gaat door in het PC van Geel Ten Aard. Een voorproefje volgt van het programma uitgekozen door de muzikanten en onze dirigent Philip Gorts. Als je dit gelezen hebt, zal je de drang niet kunnen weerstaan om aanwezig te zijn.

Van bij de start kom je in de juiste stemming met de ”Colonel Bogey March” van K. Alford, de traditionele mars die in 2019 speciaal bij de viering van Charel Heylen, onze eeuweling op Ten Aard, uit de kast werd gehaald. Deze keuze wil ook de bewondering tonen die we hebben voor de ongebreidelde samenwerking tussen omzeggens alle verenigingen van de parochie om deze viering groots en enig te maken! Super!

Met “Zoutelande” van BlØff en Geike Arnaert gaan we naar de prachtige badplaats in Zeeland waarna we in het oosterse Perzië een markplaats bezoeken met “In A Persian Market”. Daarna reizen we naar het zuidelijke halfrond met “African Wildlife” van Kees Vlak. De sambaklanken van “Sunlight” geschreven door Pucci zullen je verleiden om enkele danspasjes te zetten. We komen terug naar Oostenrijk met “Man in the Ice” (Otzi, 5300 jaar oud) van Otto M. Schwarz.

In een volgend deel van het concert krijgen we een medley in het thema kleuren met o.a. Rode Rozen, Hemelsblauw, Rood, La Vie en Rose, The Pink Panther en Yellow Submarine. Met “Because They‘re Young” komt nog meer nostalgie boven. Vervolgens worden we meegenomen door de Sax Alto met “One Day like This” en een ode aan ons aller vrouw door een Euphonium met “You‘re a Lady”! Ook voor de jongeren onder ons zit er een verrassing in met “The Greatest Showman” uit de gelijknamige tekenfilm en daarna “Grease” waarvoor geen uitleg nodig is.

En niet vergeten…, natuurlijk op het einde kan je zoals de vorige jaren een knallende apotheose verwachten, een verrassing... .

Het Fanfareorkest Nooit Gedacht bestaat 105 jaar in 2020. Deze muziekgroep is niet weg te denken uit het culturele leven van Ten Aard als een van de oudste verenigingen van de parochie, over cultureel erfgoed gesproken...! Maar nu de toekomst: wat kan je van het fanfareorkest verwachten? Volg ons op de website "www.fanfareorkestnooitgedacht.be"!

We gaan weer een stap verder in het promoten en ondersteunen van het amateur muziekgebeuren. Hou dit in de gaten de komende jaren! Er komen verscheidene initiatieven naar verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën.

De 9de Muziekkampdag in de voorbije herfstvakantie paste in deze evolutie. Doelgroep voor deze activiteit zijn kinderen vanaf 6 tot en met 10 jaar. Ze worden een hele dag afhankelijk van het aantal deelnemers per leeftijd begeleid door professioneel opgeleide lesgevers. In verschillende sessies ontdekken ze de basis van de notenleer en het beoefenen van een hobby in muziek, ook buiten een muziekvereniging. Ze maken ook kennis met de vele interessante instrumenten uit de fanfare.

Er zal gespeeld en geknutseld worden met op het einde van de dag een vaste afsluiter: het gezamenlijk kunnen uitvoeren van een muziekstukje. Het groepsgevoel is hierbij een belangrijke motivator. Uiteindelijk worden ze warm gemaakt om een opleiding te volgen in de muziekacademie met natuurlijk hopelijk enkele toekomstige muzikanten voor onze vereniging tot resultaat.

Dit alles is mogelijk door de logistieke en financiële steun van Ten Aardse en nabije ondernemers en particulieren en de Stad Geel, waarvoor dank. Daarnaast is er de Vlaamse amateurmuziekorganisatie VLAMO, een vaste waarde in het fanfarelandschap, die met raad en daad onze muziekvereniging begeleidt.

J.G.

Locatie

Parochiecentrum Ten Aard
Vaartstraat , 2440 Geel

Prijs

  • Basistarief 10
  • onder 12 jaar gratis

Organisatie

Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w. Geel Ten Aard
Larumsebrugweg,32 , 2440 Geel
  • Een sfeerbeeld van het "Winterconcert 2019". J Go