Dag van de academie - steAm

Stedelijke Academie Beeldende Kunst
  • za15 februari 2020van10:00tot17:00
Op 15 februari 2020 zetten we het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) in de kijker op de jaarlijkse “Dag van de Academies” met tal van boeiende activiteiten.
OPEN ATELIERS IN ACTIE - WORKSHOPS - EXPO - CONCERTEN - OPTREDENS

Dit jaar gaan de academies aan de slag rond het thema "STEAM". We kennen het allemaal: STEM - Science, Technology, Engineering, Mathematics. Het internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.
Als academie voegen wij hier graag de A van Art aan toe. Oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken vragen immers om (artistieke) creativiteit. De Academies zorgen ervoor dat de Artistieke zelfontplooiing van iedere leerling - jong en oud – alle kansen krijgt.

De Academie is dé plek bij uitstek waar die verbinding met kunst én met elkaar kan groeien en bloeien. De energie - of anders gezegd de stoom - die mensen krijgen en de emoties die ze voelen als ze samen een opvoering voorbereiden of een tentoonstelling maken, is bijzonder. Ook artistieke processen vertrekken vanuit een waarneming die vragen oproept. Binnen dat proces versterken STEM en A elkaar bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals probleemoplossend, creatief en kritisch denken. Op deze dag van de academies tonen we de kracht van STEAM!

Academie MWD:
Op verschillende plaatsen in Geel kan je genieten van een ruim aanbod aan optredens door jong en oud. Tussen 14u en 17u kan je genieten van klassieke muziek, woord, jazz-pop-rock en dans. Kom je onderdompelen in een gevarieerd aanbod van podiumkunst.

ACADEMIE BAK:
zowel in de Kollegestraat als in de Waaiburg zal de A(rt) zich inspireren op de STEM. Kom van 10u tot 17u kijken naar de ateliers-in-acties, de thema expo en de “stomende” workshops in de kinder- en jeugdateliers.

Locatie

Stedelijke Academie Beeldende Kunst
Kollegestraat 118 , 2440 Geel

Prijs

  • gratis

Organisatie

Academie Beeldende Kunst Geel
Kollegestraat 188 , 2440 Geel