GEANNULEERD - Kerststallententoonstelling

Gasthuishoeve
  • vr10 december 202113:00totzo26 december 202120:00
VANWEGE DE HUIDIGE CORONAMAATREGELEN ZAL DE KERSTSTALLENTENTOONSTELLING UITZONDERLIJK DIT JAAR NIET PLAATSVINDEN;

Pop-up kerststallententoonstelling in Geelse Gasthuishoeve

Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. De stalletjes hebben dit jaar een onderkomen gevonden in de Gasthuishoeve op de site van het Gasthuismuseum. Dankzij de samenwerking tussen dienst toerisme en stadsanimatie, het museum en Theo kan je er de kerststallen gaan bewonderen van 10 tot en met 26 december.

De kerststallen die Theo Van Nueten maakt zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Inspiratie vindt hij bij de typische Kempische boerderijen van weleer die zo waarheidsgetrouw mogelijk door hem worden nagebouwd. Het eindresultaat mag dan ook gezien worden. Dankzij een vaste hand en een grote portie geduld heeft Theo ondertussen een mooie collectie kerststallen opgebouwd die hij graag aan het grote publiek laat zien. Enkel de geur van vers hooi moet je er zelf nog bij denken. En waar vind je die beter dan in de voormalige stallen van het oude gasthuis?

Pop-up
De gasthuishoeve (Gasthuisstraat 1), die vroeger dienst deed als horecazaak, werd mee opgenomen in de werking van het museum en vormt de perfecte locatie voor deze tentoonstelling. Je kan er de miniatuurkerststallen komen bekijken van vrijdag 10 december tot en met zondag 26 december. De tentoonstelling is elke dag open van 13 tot 20 uur. Enkel op vrijdag 24 en zaterdag 25 december is dat van 10 tot 17 uur. Toegang is gratis. Groepen kunnen de tentoonstelling ook buiten de reguliere openingsuren bezoeken maar dienen hiervoor wel een afspraak te maken met Theo (theo.van.nueten@telenet.be of 0476 / 23 30 11).

Gasthuismuseum in een kerstjasje
Ook het Gasthuismuseum zelf kan je van 25 november tot 24 december de feeërieke kerstsfeer gaan opsnuiven. De nu al authentieke en gezellige museumkamers krijgen er nog een laagje nostalgie bovenop. Je hoort de open haarden bijna knetteren. Kom ideeën opdoen voor je eigen kersttafel, combineer een bezoekje met je kerstinkopen in Geel centrum of grijp deze maand aan om na al die jaren nog eens over de museumvloer te komen. De juiste openingsuren en tarieven voor een bezoek aan het museum kan je terugvinden op www.gasthuismuseumgeel.be.

Locatie

Gasthuishoeve
Gasthuisstraat 1 , 2440 Geel

Prijs

  • gratis

Organisatie

Stad Geel - dienst toerisme en stadsanimatie
Markt 1 , 2440 Geel