Unieke rondleiding Zot van Dimpna & Dimpna Verbeeldt

Schrijf je in
Sint Dimpnakerk
  • vr1 april 2022totzo28 augustus 2022
De internationale expo van The Phoebus Foundation brengt het monumentale Dimpna-altaarstuk van Goossen Van der Weyden (1505) naar Geel.

Je ontdekt er de geheimen achter de lagen verf en maakt kennis met de buitengewone wereld van Van der Weyden.

The Phoebus Foundation onderwierp de panelen aan een uitgebreid restauratieproject van meer dan drie jaar. Het eindresultaat is verbluffend, net zoals de ontdekkingen tijdens het proces.

De expo vertelt je over oorspronkelijke verflagen, onzichtbare tekeningen en de meesterhand van Van der Weyden. Aangeraden in combinatie met een bezoek aan Dimpna Verbeeldt in het Gasthuismuseum.

Het Gasthuismuseum toont in de expo Dimpna Verbeeldt een unieke selectie Dimpnaportretten en -beelden. Van uitzonderlijke 15de-eeuwse prenten over hedendaagse interpretaties tot het verdwenen luik van Van der Weyden.

In Dimpna’s levensverhaal staat de waanzin centraal. De schoonheid van zijn dochter drijft de koning tot het uiterste. Toch overwint Dimpna: ze verwerft een plaats in de heiligengalerij en wordt vereeuwigd in de beeldende kunst. De expo toont dat Dimpna’s beeltenis inspireert en evolueert samen met de opgang van de Dimpnacultus.

Rondleiding te boeken van 1 april 2022 tot 28 augustus 2022
Rondleiding met gids voor groepen, via reservering, € 3 per persoon + € 50 per gids

Aan de hand van een lespakket op maat van het secundair onderwijs kan je de expo 'Zot van Dimpna' in de Sint-Dimpnakerk en de expo 'Dimpna Verbeeldt' in het tegenovergelegen Gasthuismuseum ook bezoeken.

Historisch denken staat centraal: Hoe interpreteer je een legende? Welke objecten link je aan de legende? Wat betekent waardevol bij erfgoedobjecten?

2 lesuren, inclusief verplaatsing
Gratis
Inclusief lespakket voor de leerlingen en leerkrachtenbundel

Reserveer nu je educatief pakket op: https://www.gasthuismuseumgeel.be/educatief%20pakket

Locatie

Sint Dimpnakerk
Rijn 1 , 2440 Geel

Prijs

  • Basistarief 3
  • Gids 50

Leeftijd

vanaf 18 tot 118 jaar

Contact