Tea Time Favourites - Tribute to Toots Thielemans - 2440 Big Band met Ben Vanderweyden

Koop tickets
Schouwburg De Werft
  • zo30 oktober 2022van14:00tot16:30
2022 is het Toots Thielemans jubileumjaar. De muzikant uit de Marollen in Brussel zou op 29 april 100 jaar zijn geworden. Samen met Ben Vanderweyden brengt de 2440 Big Band deze namiddag voor jou een bijzondere hommage aan de muziek en het leven van deze jazzharmonica-legende Jean 'Toots' Thielemans.
Ben Vanderweyden is een ervaren muzikant. Met zijn Ben Vanderweyden Quartet bezoekt hij sinds 2010 vele podia. Zijn muziek laat zich het best omschrijven als melodieuze harmonica-jazz met invloeden van funk, soul, swing, film- en wereldmuziek. In dit kleurrijke landschap ontstaat er keer op keer een gevoelige symbiose tussen improvisatie en interactie, die geen enkele luisteraar onberoerd laat. Kortom, als geen ander kan Ben Vanderweyden de melancholieke klanken van Toots laten herleven. 
In onze Tea Time Favourites concertserie is het alweer het negende jaar op rij met de 2440 Big Band in het najaar in het cultuurcentrum. Dit concert op zondagnamiddag is dan ook een beetje bedoeld als gezinsuitje en speciaal voor mensen ‘met wat meer levenservaring’, die graag met de kippen op stok gaan. De laatste edities bleken een schot in de roos: een uitverkochte concertzaal met een laaiend enthousiast publiek. Ook dit keer weer voor jong en oud een licht verteerbaar jazzy thuisconcert van dé bigband uit Geel die al ruim vijfenveertig jaar meedraait en zich ondertussen de langst spelende bigband van België mag noemen. De muzikale leiding is in handen van dirigent Koen Minnaert. Hij slaagt er steeds weer in om met zijn creatieve ideeën en arrangeertalent een uniek, toegankelijk en ongezien programma samen te stellen.

Locatie

Schouwburg De Werft
Werft 32 , 2440 Geel

Reserveer

Organisatie

CC de Werft
Werft 32 , 2440 Geel