Ontdek Art nouveau in Geel!

Schrijf je in
dienst toerisme & stadsanimatie
  • zo5 mei 2024van14:00tot16:00
  • wo8 mei 2024van20:00tot23:00

Benieuwd welke Art Nouveau invloeden er in Geel te vinden zijn? Kom het mee ontdekken op één van deze boeiende activiteiten:


- 5 mei om 14u (startpunt dienst Toerisme op de Markt): Art Nouveau wandeling VOLZET


Een ervaren stadsgids neemt je mee op pad langs enkele mooie Art Nouveau gebouwen. Kom meer te weten over de geschiedenis en architectuur van deze artistieke beweging. We sluiten de wandeling af bij burgerhuis Huis van Doninck in de Kollegestraat, waar de eigenaars je meer vertellen over de restauratie van de sgraffito-panelen op de gevel.


- 8 mei om 20u (Expozaal in CC de Werft): Lezing sgraffiti in de Kempen


Deze boeiende lezing geeft je een inkijk in het oeuvre van Brusselse kunstenaar Paul Cauchie, die over heel Vlaanderen huizen decoreerde met sgraffiti (muurtekeningen in fresco-stijl). Tom Peeters is gids in het Cauchiehuis in Brussel en bezieler van vzw Tur’Nouveau. Hij heeft een groot hart voor klein erfgoed en de sgraffiti van Paul Cauchie in het bijzonder en toont je graag hoe de decorateur ook in de Kempen zijn stempel drukte.


Dit initiatief wordt georganiseerd door de bewoners van Huis van Doninck in samenwerking met Stuifzand, Stad Geel, Tur’Nouveau en het Geels Geschiedkundig Genootschap.


Beide activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht! De wandeling is ondertussen volzet, inschrijven voor de lezing kan nog wel.

Locatie

dienst toerisme & stadsanimatie
Markt 1 , 2440 Geel

Prijs

  • gratis

Reserveer

Organisatie

Stad Geel - Dienst Toerisme en Stadsanimatie
Markt 1 , 2440 Geel