Racisme: over wonden en heelkracht

Reserveer plaatsen
Bibliotheek Geel
  • wo20 november 2019van19:30tot21:30
Naima Charkaoui legt op een heldere manier uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden.

Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil. In deze lezing – gebaseerd op haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ – legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. Met die wegwijzers kunnen zowel mensen die zelf geviseerd worden door racisme, als mensen in hun omgeving (ouders, vrienden,…) én professionals aan de slag.

Naima Charkaoui studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de UGent en was tussen 2001 en 2014 coördinator van het minderhedenforum. Sinds 2014 werkt ze voor het kinderrechtencommissariaat waar ze sinds 2019 Vlaams kinderrechtencommissaris ad interim is. Ze schreef onlangs het boek Racisme. Over wonden en veerkracht - Een vurig pleidooi voor ondersteuning van de slachtoffers van racisme, met een focus op veerkracht, weerbaarheid en hoop.

lezing i.s.m. Dienst Gelijke Kansenen met steun van VormingPlus Kempen.

woensdag 20 november, van 19.30 tot 21.30 uur. Inschrijven kan via de website.

Locatie

Bibliotheek Geel
Werft 30 , 2440 Geel

Contact

Organisatie

Stad Geel – bibliotheek
Werft 30 , 2440 Geel