30 jaar "Veel te mooi"

  • zo8 maart 2020van14:00tot14:00

‘k Wil je liefst meteen vergeten. Dit doet niemand mij nog aan...Van alles wat je mij beloofde… Wie zong het niet luidkeels mee in de zomer van 1990? Wie kocht niet één van die vele, prachtige, met goud of platina bekroonde cd’s? Nog steeds houdt het Vlaamse publiek van Erik & Sanne.

 

Op 12 maart 2020 zal het precies 30 jaar geleden zijn dat het populaire duo de klassieker Veel te mooi opnam. Al beslisten zij zes jaar geleden om te stoppen met liveconcerten omwille van Eriks gezondheidsproblemen, de muziek was nooit ver weg. Vrij snel na hun uitverkochte afscheidstournee bouwden zij -achter de schermen- aan de carrière van dochter Maartje. In stilte schreven zij tekst en muziek voor haar twee albums. Erik deed bovendien de productie.

 

Tot grote vreugde van de fans stond Sanne af en toe aan Maartjes zijde op het podium. Erik toerde met Roel Van Bambost en Hans de Booij onder de naam ‘The Vintage club’ en bracht er zijn nummers uit Veel te mooi. Sindsdien bleef het kriebelen om weer samen met Sanne op het podium te staan. 30 jaar Veel te mooi kon toch niet zomaar voorbijgaan. Vandaar deze theatershow.

 

Erik & Sanne brengen niet enkel de klassiekers Veel te mooi, Aan mijn darling, Het huis dat tussen rozen stond, Land van ons twee, Ticket naar Eden en Stille brieven maar ook mooie luisterliedjes als Oostendse wind of Jas met duizend kleuren. Zij worden begeleid door pianist Pieter Van Malderen, gitarist Filip Bruffaerts en het fantastische strijkkwartet Nome d’arte o.l.v. Wim Spaepen. Dochter Maartje Van Neygen zingt niet alleen een paar van haar eigen liedjes maar verrijkt ook nog de unieke samenzang van haar muzikale ouders. Dit wordt een uitzonderlijk en onvergetelijk weerzien.

Locatie

CC De Werft
Werft 32 , 2440 Geel

Organisatie

CC De Werft