Where are we now

  • wo1 april 2020van20:15tot20:15

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show Starman al bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken.

 

Ratzke laat in Where are we now een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in België te zien is!

 

Van Ground control to Major Tom tot Look up here I’m in Heaven. Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène. Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider.

 

Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan.

Grote hits als Heroes en Let’s dance, juweeltjes als Ashes to ashes en Lady grinning soul, erfgoed zoals Lazarus en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot. Bowie, de meest innovatieve, mythische en theatrale popster van de afgelopen eeuw.

 

“Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!” (Volkskrant)

 

“Ratzke heeft Bowie in de genen” (NRC)

 

“Haunting interpretations of the supernova of cabaret” (Daily Mail)

 

“Ratzkes Bowie interpretaties zijn uniek, en doen het origineel haast vergeten” – (Der Tagesspiegel, Berlin)

 

“Ratzke is a must see“ (New York Press)

Locatie

CC De Werft
Werft 32 , 2440 Geel

Organisatie

CC De Werft