Streekproduct

Wat is geen Geels streekproduct?

 

Geelse handjes

 

Geelse handjes bestaan niet, dit is een samenstelling van het Geels streekproduct Geelse hartjes en de bekende Antwerpse handjes.

Geel kreeg in de loop der tijden de bijnaam de “Barmhartige stede” omwille van de opvang van geesteszieken door tal van Geelse gezinnen. Zich hierop inspirerend werd in opdracht van de stad Geel een koekje ontwikkeld door de bakkerschool van Geel. Het Geels hartje werd op 21 maart 1986 boven de doopvont gehouden en de bakkers van Geel gingen er mee aan de slag.

 

Het koekje en het recept bestaan nu al meer dan 25 jaar, het bewijs dat het een lekker en populair koekje is. Bij deze zoete hartjes zit een vulling van abrikozenconfituur en een laagje marsepein tussen twee hartjes uit vetdeeg. Een hartverwarmend koekje bij een Kempense koffie.

 

Het label streekproduct werd in het leven geroepen om Vlaamse traditionele streekproducten herkenbaar te maken en te erkennen. De consument kan de traditionele streekproducten makkelijk herkennen en zich ook goed informeren. De producent wordt beloond met een erkenning en kan zo zijn traditioneel product extra in de kijker zetten. Alle producten voldoen aan de 5 criteria van de definitie voor traditioneel streekproduct. 

 

  • Logo Streekproduct Streekproduct.be