Striphelden

Welke striphelden hebben Geel ooit bezocht tijdens één van hun avonturen?

 

Suske & Wiske - De Rammelende Rally

 

 

De rammelende rally is het vierenveertigste verhaal uit de stripreeks van Suske en Wiske. Het werd in 1958 geschreven door Willy Vandersteen in samenwerking met Karel Verschuere. Het is een speciale uitgave in de serie. De rammelende rally werd geschreven in opdracht van de Toeristische Federatie van de provincie Antwerpen. Het werd niet, zoals gebruikelijk, voorgepubliceerd in de Belgische en Nederlandse kranten. Het is ook nooit opgenomen in de Vlaamse of Hollandse ongekleurde reeks noch in de latere voortzetting hiervan, de Vierkleurenreeks.

 

De eerste albumuitgave was in 1958, destijds in een klein formaat en met groene kaft. In 1973 verscheen het verhaal in licht aangepaste vorm opnieuw in het Suske en Wiske Vakantieboek, samen met Het vliegende hart dat op dat moment ook nog niet in de hoofdreeks was opgenomen. In 1974 volgde een deels hertekende heruitgave met donkergele kaft.

Dit was tevens het eerste Suske en Wiske-verhaal dat speciaal werd geschreven als promotie in opdracht van een bedrijf of instelling. Later zijn er meer van dit soort verhalen gemaakt, die meestal ook niet zijn opgenomen in de hoofdreeks.