Erfgoeddag 2021 'De Nacht' - Lampenmuseum

Op 24 en 25 april 2021 is het Erfgoeddag, met als thema ‘De Nacht’. Omdat onze geplande fysieke activiteiten in het Lampenmuseum voor het tweede jaar op rij niet kunnen doorgaan om gekende redenen, vertellen enkele Geelse gidsen een verhaal met telkens een speciale lamp uit het Lampenmuseum in de hoofdrol.

Frans vertelt een anekdote waarbij een apart petroleumlampje centraal staat, Fons vertelt een mysterieus verhaal aan de hand van een stallantaarn en Iris buigt zich over de toverlamp van Aladdin (een Oosters olielampje).

ONDERTITELS HANDMATIG INSCHAKELEN IN ELKE VIDEO.

  1. Klik op de video die je wil bekijken.
  2. Klik op het tweede icoontje links naast Youtube, rechts onderaan.


We bekijken of de geplande evenementen eventueel later dit jaar, dan wel volgend jaar kunnen doorgaan. In afwachting daarvan kan je genieten van deze sappige anekdotes en kan je doorheen april onze Facebook-campagne volgen om meer te weten te komen over de bijzondere objecten van het Lampenmuseum.Kijk je op mobiel of tablet? Klik dan HIER om het filmpje te bekijken.Kijk je op mobiel of tablet? Klik dan HIER om het filmpje te bekijken.Kijk je op mobiel of tablet? Klik dan HIER om het filmpje te bekijken.