- Wanneer vindt Geel Zomert! plaats?
Geel Zomert! gaat elke vrijdagavond in juli en augustus door. - Waar vindt Geel Zomert! plaats?
Geel Zomert! gaat door op het grasplein van Jeugdcentrum De Bogaard, Diestseweg 135, 2440 Geel. - Hoe laat start Geel Zomert! en wanneer is het einde van de optredens voorzien?
De optredens starten om 20 uur en eindigen om 23 uur.
Voorprogramma: 20 - 21 uur
Pauze: 21 - 21.30 uur
Hoofdprogramma: 21.30 - 23 uur
Als er geen voorprogramma geprogrammeerd staat, kan de timing lichtjes wijzigen. - Is Geel Zomert! vrij toegankelijk?
Geel Zomert! is GRATIS toegankelijk voor iedereen. - Wordt er vanaf dit jaar ook met wisselbekers gewerkt?
Als openbaar bestuur zijn wij verplicht om met wisselbekers te werken. - Hoeveel togen zijn er aanwezig?
Er is 1 toog aanwezig. Deze bevindt zich links van het podium. Wij vragen iedereen vriendelijk om niet bij de toog te blijven staan zodat iedereen vlot drank kan komen halen. - Zijn de concerten toegankelijk voor rolstoelen?
Ja, Geel Zomert gaat door op een grasplein en dit is toegankelijk. - Is er een danszone aanwezig?
Ja, deze wordt afgebakend en stoelen worden niet toegelaten in deze zone. - Waar kan ik mijn afval laten?
Op het hele festivalplein staan verschillende afvaleilandjes waar afval in gedeponeerd kan worden. Om het plein zo proper mogelijk te houden, vragen wij iedereen zijn afval hier zoveel mogelijk in te gooien. - Kan ik met bonnetjes van vorige edities betalen?
Nee, dit kan niet. De bonnetjes zijn maar 1 seizoen/jaar geldig. - Is er kinderanimatie aanwezig?
Ja, elke week voorzien wij kinderanimatie. Er is standaard een springkasteel aanwezig en verder wordt er steeds afgewisseld in het type animatie: grime, workshop, ballonnenclown.... Natuurlijk kunnen de kinderen ook terecht op de speeltuigen van Jeugdcentrum De Bogaard. - Hoeveel kost een consumptie?
Een bonnetje kost € 2,50 en alle consumpties kosten 1 bonnetje. - Waar kan ik bonnetjes kopen en welke betaalwijzen worden er geaccepteerd?
Bonnetjes zijn verkrijgbaar aan de bonnetjesstand onder de grijze tent ofwel bij de dienst toerisme en stadsanimatie, Markt 1, 2440 Geel. Je kan er cash, met bancontact of met Payconiq betalen. - Mogen er foto’s genomen worden of gefilmd worden tijdens de concerten?
Ja, dit is toegelaten. - Zijn dieren toegelaten op Geel Zomert!?
Dieren zijn niet verboden, maar wij raden niet aan om ze mee te brengen. Geel Zomert! is een drukke, luidruchtige plek die niet echt geschikt is voor dieren. Assistentiehonden zijn natuurlijk altijd welkom. - Waar vind ik de toiletten en zijn deze gratis?
Er zijn GRATIS toiletten aanwezig:
- Aan de ingang aan Steentjesblok staat er een toiletcontainer.
- Er zijn gehandicaptentoiletten aanwezig onder de speelberg. - Hoe werkt de inzamelactie voor kinderen?
Kinderen kunnen aan de bonnetjesstand een zakje vragen waar ze wisselbekers in kunnen verzamelen. Per zoveel ingezamelde bekers krijgen zij een leuk gadget in ruil. - Zijn er stoelen aanwezig?
Er zijn een heel deel stoelen ter beschikking van de bezoekers. De ervaring vertelt ons echter dat deze snel bezet zijn. Heb je echt nood aan een stoel, kom dan zeker vroeg genoeg, of breng je eigen stoel mee. - Tot hoe laat kan je bonnetjes kopen op Geel Zomert!?
De bonnetjesstand blijft open tot 23.15 uur. - Tot hoe laat kan je drank bestellen aan de toog?
Er kan tot 23.30 uur besteld worden, nadien sluit de toog. - Is er catering aanwezig en hoe wordt deze afgerekend?
Er is altijd een eetstand aanwezig. Hier kan je niet afrekenen met drankbonnetjes van Geel Zomert, enkel met cash geld. - Mag er geparkeerd worden in Steentjesblok?
Nee, dit mag niet. Deze ruimte is voorbehouden voor de artiesten en bewoners van Steentjesblok. Op de pagina bereikbaarheid vind je alternatieve parkeerplaatsen terug. Wij moedigen iedereen aan om (indien mogelijk) met de fiets naar Geel Zomert! te komen. - Hoe is Geel Zomert! bereikbaar en waar kan ik parkeren?
Meer info over bereikbaarheid en parkeren vind je op de pagina bereikbaarheid. - Zijn er oordopjes beschikbaar op Geel Zomert!?
Ja, deze zijn verkrijgbaar aan de bonnetjesstand. - Welke geluidsnormen worden er op Geel Zomert! gehanteerd?
Voor de Geel Zomert!-concerten heeft de organisatie van het stadsbestuur de toelating gekregen om een geluidsniveau luider dan 95 dB(A) LAeq, 15min met een max. niveau van 100 dB(A) LAeq, 60min te mogen hanteren. Er worden tijdens de concerten continue metingen gehouden om te kijken of deze normen gehanteerd worden.
Aan volgende wettelijke normen moet worden voldaan:
- De apparatuur moet voldoen aan de eisen van de zogenaamde 'klasse 2' (productnormering volgens internationale normen).
- Het toestel moet beschikken over een voldoende groot display voor een voldoende duidelijke weergave van de gemeten volumes.
- Het toestel meet minstens decibels met een A-weging en met een 'trage integratietijd', de zogenaamde dB(A) slow.
- Voor activiteiten die luider gaan dan 95dB(A) LAeq, 15 min. moet het toestel ook de gemiddelde geluidsdruk (de LAeq) kunnen meten.
- Er moet een duidelijk zichtbare geluidsmeting aan de geluidstafel gebeuren zodanig dat de technicus van de artiest zicht heeft op de volumes die hij produceert en ze zo nodig kan bijsturen.
- Er moet een correcte, representatieve meting van het geluid gebeuren:- De representatieve meetplaats bevindt zich op 1/2 tot 2/3 van de afstand tussen het podium en het verste punt van de publieksruimte met een max. van 70 meter en centraal tussen de luidsprekers.
- De positie van de meetmicrofoon moet aan volgende criteria voldoen:
- Tussen 1.5 en 3 meter boven de vloer, bij voorkeur net boven het publieksvlak.
- Niet gehinderd door publiek of andere obstakels.
- Indien mogelijk minstens 0.5 meter van het plafond, liefst zelfs 1 meter.
- Tussen 1.5 en 3 meter boven de vloer, bij voorkeur net boven het publieksvlak.
- De bewaring van de meetgegevens dienen geregistreerd te worden en dit minstens 1 maand (en langer indien mogelijk) zodat in geval van klachten of discussies achteraf altijd kan aangetoond worden dat de regelgeving gerespecteerd werd.