Geel Wintert!

De gezelligste Kerstmarkt van de Kempen, die vind je in Geel!


Op 9, 10 en 11 december én 16, 17 en 18 december dompelen we Geel onder in kerst.


Snuif de reuzegezellige kerstsfeer op tijdens Geel Wintert! Kuier en slenter tussen gezellige houten chalets, proef een lekkere jenever, verwarm je aan een pittige glühwein of kies voor een lekker hapje. Zelfs originele cadeautjes voor onder de kerstboom liggen te lonken. Verder staan er verschillende feeërieke kersttaferelen verspreid op de Markt, die dé ideale achtergrond vormen voor je kerstkaart of social mediapost! Natuurlijk mag een bezoekje aan de kerststal ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Geel Wintert! Maar wat valt er nu nog allemaal te beleven?

Geel FM speelt voor het goede doel

De kerstperiode is niet alleen de gezelligste periode van het jaar, het is ook de warmste periode van het jaar. We staan stil bij het feit dat te veel mensen nog steeds in armoede leven, ook in Geel. Daarom zal Geel FM op zaterdag 17 en zondag 18 december ten voordele van het goede doel live uitzenden vanuit hun chalet op Geel Wintert! Van 14 tot 20 uur draaien ze hier uitsluitend op verzoek. Doneer enkele euro’s en vraag je favoriete (kerst)nummer aan. De opbrengst gaat integraal naar AL-Arm vzw, de Geelse vereniging waar armoede een stem krijgt. Je kan je verzoekje alvast online aanvragen via www.geelwintert.geelfm.be.

Het verzoekprogramma is trouwens ook te beluisteren in Geel en de Zuiderkempen via 107.0 en 107.8 FM en digitaal via www.geelfm.be

Op vrijdag 9 en 16 december én op zaterdag 10 en 17 december maken ze het nog sfeervoller op Geel Wintert! met DJ’s die van 20 tot 23 uur de pannen van het (chalet)dak zullen spelen. Zet je kerstmuts alvast op, kleed je warm aan en maak je klaar voor een avondje vol muziek en gezelligheid.

De overige dagen zorgen zij ook voor de muzikale omlijsting op Geel Wintert! en zijn ze regelmatig aanwezig in hun chalet op de Markt, in het midden van het kerstgedruis.

Ontmoet de kerstman

Ook de kerstman zal een bezoekje brengen aan Geel Wintert! Breng dus op zondag 11 en 18 december tussen 14 en 18 uur je kerstlijstje maar mee en maak samen met hem een leuk kerstkiekje.

Verander in je favoriete kerstfiguur

Op zondag 11 en 18 december staan Kindergrime Babs en Ballonnenclown Huzzie van 14 tot 18 uur klaar om je om te toveren in het mooiste kerstelfje of heb je liever een groen snoet zoals The Grinch? Het kan allemaal! Liever een ballon in de vorm van een cadeautje of een sappige kerstkalkoen? Ook dit is mogelijk!

Bewonder de lichtjes van de Tractor Kerstrun

Op zaterdag 17 december doen we er nog een schepje bovenop met een passage van de prachtig verlichte tractoren van de Tractor Kerstrun langs Geel Wintert! Meer info vind je op www.tractorkerstun.be.

Eindejaarsshoppen in Nieuwstraat en Pas

Ben je last minute toch nog op zoek naar leuke cadeautjes voor onder de kerstboom? Op zondag 11 en 18 december rollen de handelaars van vzw Geel Centrum speciaal voor jou de rode loper uit tijdens het Eindejaarsshoppen. De winkels zullen open zijn en dit allemaal onder sfeervolle verlichting. Op zaterdag en zondag parkeer je trouwens gratis op de centrumparkings.

 • Locatie: Marktplein Geel
 • Openingsuren
  • Vrijdag: 17 tot 24 uur
  • Zaterdag: 14 tot 24 uur
  • Zondag: 14 tot 22 uur


Wil jij je inschrijven voor een standplaats op Geel Wintert!? Neem dan HIER een kijkje voor meer informatie.

 • Fotoshoot Arreslee Kerstmarkt Geel dienst toerisme
 • Ballonplooien op Kerstmarkt Geel dienst toerisme
 • Treintje op Kerstmarkt Geel Willy Peeters
 • Geel Wintert! Kristof Donné