GEANNULEERD - Kerststallententoonstelling

AFGELAST - VANWEGE DE HUIDIGE CORONAMAATREGELEN WERD ER BESLIST DAT DE KERSTSTALLENTENTOONSTELLING DIT JAAR NIET ZAL PLAATSVINDEN.

Pop-up kerststallententoonstelling in Geelse Gasthuishoeve

 

Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. De stalletjes hebben dit jaar een onderkomen gevonden in de Gasthuishoeve op de site van het Gasthuismuseum. Dankzij de samenwerking tussen dienst toerisme en stadsanimatie, het museum en Theo kan je er de kerststallen gaan bewonderen van 10 tot en met 26 december.

De kerststallen die Theo Van Nueten maakt zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Inspiratie vindt hij bij de typische Kempische boerderijen van weleer die zo waarheidsgetrouw mogelijk door hem worden nagebouwd. Het eindresultaat mag dan ook gezien worden. Dankzij een vaste hand en een grote portie geduld heeft Theo ondertussen een mooie collectie kerststallen opgebouwd die hij graag aan het grote publiek laat zien. Enkel de geur van vers hooi moet je er zelf nog bij denken. En waar vind je die beter dan in de voormalige stallen van het oude gasthuis?

 

Pop-up

De gasthuishoeve (Gasthuisstraat 1), die vroeger dienst deed als horecazaak, werd mee opgenomen in de werking van het museum en vormt de perfecte locatie voor deze tentoonstelling.  Je kan er de miniatuurkerststallen komen bekijken van vrijdag 10 tot en met zondag 26 december. De tentoonstelling is elke dag open van 13 tot 20 uur. Enkel op vrijdag 24 en zaterdag 25 december is dat van 10 tot 17 uur. Toegang is gratis. Groepen kunnen de tentoonstelling ook buiten de reguliere openingsuren bezoeken maar dienen hiervoor wel een afspraak te maken met Theo (theo.van.nueten@telenet.be of 0476  23 30 11).