Een gerecht met kip en koffie De Maan bedacht door Nela van den Brink, chefkok van De Kleine Volmolen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 tomaten
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 100 g gewelde abrikozen (in koffie wellen)
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel zwarte peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomaten stukjes
- 2 1/2 dl vers gezette koffie van De Maan
- 4 kipfilets
Bereidingswijze
- Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- Abrikozen in vieren snijden.
- In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
- In wok 3 eetlepels olie verhitten.
- Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
- Tomaatblokjes en tomatenblokjes uit blik ca. 2 minuten meebakken.
- Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken.
- Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout.
- Rest van kruiden door rest van olie roeren en kipfilets in stukjes hierin marineren, dan in wok op hoog vuur opwokken saus erbij en even laten garen, witte rijst erbij geven en abrikozen uit blik.