Konijn (van de Wolkenhoeve) met Vliet Dubbel

Ingrediënten

  • 1 konijn in stukken
  • 4 ajuinen in ringen
  • 6 jeneverbessen 
  • 6 grote soeplepels pittige graanmosterd
  • 3 grote soeplepels appel en perensiroop. 
  • 100 ml room
  • 4 flesjes Vliet Dubbel
  • 2 boterhammen roggeverdomme
  • Water
  • Peper zout
  • Laurier - thym
  • Runds- en groenten bouillonblokjes naar smaak 
  • Roux

Bereiding

  • Konijn goed aanbakken in de pan
  • Uien aanstoven in de casserolle met jeneverbessen 
  • Konijn bij de uien. Thym, laurier erbij.
  • Bier toevoegen en bouillonblokjes.  
  • Water erbij tot konijn onderstaat.
  • Brood en mosterd erop en 1.5 uur laten sudderen.  
  • Room en siroop erbij.
  • Even laten koken en bijbinden naar smaak. 

Recept bevat