Lauw slaatje met zwarte pensen, patatjes en een vinaigrette van Vliet

Een superlekker slaatje bedacht door Nela van den Brink, chefkok van De Kleine Volmolen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 zwarte pensen
  • 8 aardappelen
  • 1 appel
  • noten sla
  • tomaten en komkommer
  • peper en zout
  • goede boter

Voor de vinaigrette

  • 1/2 flesje vliet
  • 1/2 rode ajuin (fijn gesneden)
  • 6 eetlepels walnotenolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels perensiroop
  • peper en zout.

Bereidingswijze

  • Voor de vinaigrette: al de ingrediënten in een hoge kom doen en even mixen met de staafmixer.
  • De aardappelen schoonboenen en in de schil bijna gaar koken in gezouten water, afgieten en even apart zetten.
  • De appel schillen klokhuis er uit en in partjes (overlangs) snijden.
  • De aardappelen ook in partjes (overlangs) snijden.
  • De noten sla vermengen met een klein beetje vinaigrette en over 4 borden verdelen garneren met tomaat en komkommer.
  • De zwarte pensen even om en om aanbakken in de boter en goed kruiden met peper en zout, uit de pan halen en even apart onder aluminium folie zetten.
  • In dezelfde pan (in het vet van de pensen) de aardappelen en appelen aanbakken kruiden met peper en zout en afblussen met de vinaigrette.
  • Over de borden met sla verdelen en de in stukjes gesneden pensen erover verdelen.

Recept bevat