Een superlekker slaatje bedacht door Nela van den Brink, chefkok van De Kleine Volmolen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 zwarte pensen
- 8 aardappelen
- 1 appel
- noten sla
- tomaten en komkommer
- peper en zout
- goede boter
Voor de vinaigrette
- 1/2 flesje vliet
- 1/2 rode ajuin (fijn gesneden)
- 6 eetlepels walnotenolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels perensiroop
- peper en zout.
Bereidingswijze
- Voor de vinaigrette: al de ingrediënten in een hoge kom doen en even mixen met de staafmixer.
- De aardappelen schoonboenen en in de schil bijna gaar koken in gezouten water, afgieten en even apart zetten.
- De appel schillen klokhuis er uit en in partjes (overlangs) snijden.
- De aardappelen ook in partjes (overlangs) snijden.
- De noten sla vermengen met een klein beetje vinaigrette en over 4 borden verdelen garneren met tomaat en komkommer.
- De zwarte pensen even om en om aanbakken in de boter en goed kruiden met peper en zout, uit de pan halen en even apart onder aluminium folie zetten.
- In dezelfde pan (in het vet van de pensen) de aardappelen en appelen aanbakken kruiden met peper en zout en afblussen met de vinaigrette.
- Over de borden met sla verdelen en de in stukjes gesneden pensen erover verdelen.