Muffin met asperge en Dimpnagebraad

Superlekkere tapas met Geelse ingrediënten naar een recept van het Nieuwsblad van Geel.

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 125g gesmolten boter
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 350g zelfrijzende bloem + 50 g maïzena
  • 150g gemalen kaas
  • 10 asperges
  • 100g Dimpnagebraad (Keurslager Stessens)
  • 3 eetlepels gehakte peterselie (Boerderijwinkel Zammel)
  • muffinvorm, ingevet en bebloemd

Bereidingswijze

  • Belangrijk is dat het gemaakt wordt met een hartig deeg, dus zonder suiker.
  • Schil de asperges en snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm lengte. Stoof die aan in boter, maar laat ze niet te plat worden.
  • Snij het Dimpnagebraad in kleine stukjes (zoals voor vleessalade), maar zorg dat het nog herkenbaar blijft.
  • Klop de eieren met de melk en voeg de lauwe gesmolten boter toe.
  • Zeef de bloem met de maïzena en roer het onder het eimengsel (zorg er wel voor dat klonters verdwenen zijn).
  • Roer er de aangestoofde aspergestukjes, het gebraad en de peterselie onder.
  • Vul de vormpjes voor driekwart en bak ze af in een oven op 180°C (ongeveer 25 min.). Je kan ze gerust koud eten in de picknickmand, maar ze zijn nog iets lekkerder als ze lauw zijn (eventueel even terug in de oven zetten).

Tip van de kok: Al naargelang jullie eigen smaak en goesting kunnen asperges en gebraad gerust vervangen worden door - bijvoorbeeld - prei met spekjes, champignons met blauwe kaas, …

Recept bevat