Nieuwe brochure Visit Geel

We hebben onze toeristische infobrochure in een nieuw jasje gestoken. In "Visit Geel" bundelt de dienst toerisme en stadsanimatie de verschillende recreatieve trekpleisters op Geels grondgebied. Ook de vele evenementen die het hele jaar door georganiseerd worden, komen aan bod. Achteraan in het boekje zit een Dimpna-special, volledig gewijd aan de vijfjaarlijkse Dimpnadagen, die door de coronacrisis helaas een jaar uitgesteld moesten worden.

 

De 52 pagina’s tellende brochure biedt toeristen en recreanten niet alleen informatie over de belangrijkste monumenten, musea, kerken en markante gebouwen van de stad, maar belicht ook de bijzondere natuurgebieden, parken, evenementen en attracties. Er worden tips gegeven over wandelen, fietsen, overnachten, stadsspelen en meer.

 

Centraal dit jaar stonden de Dimpnadagen met onder meer Gheelamania en de Sint-Dimpna Ommegang. Door het uitstel in kader van de coronacrisis is de opgegeven kalender niet meer van toepassing, maar de achtergrondinformatie kan alvast een voorsmaakje zijn voor een topeditie in 2021. In het zog van de Dimpnadagen worden ook de spraakmakende expo’s ‘Zot van Dimpna’, ‘Dimpna Verbeeldt’ en kunstenparcours ‘Poreus’ uitgesteld naar volgend jaar.

 

Je kan de brochure digitaal inkijken door ze onderaan te downloaden. Liever een papieren versie? Stuur een mailtje naar toerisme@geel.be met je naam en adres en wij sturen je zo snel mogelijk een exemplaar.