Pasta met venkel, scampi’s en Vals Paterke

Een lekker pastarecept

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 flesje "Vals Paterke Tripel"
  • 1 à 2 ajuintjes of sjalotten
  • scampi’s (of vis)
  • rode pesto + eventueel arrabbiata
  • 250 g  mascarpone
  • 2 à 3 tomaten
  • Speltpasta van de Steenovens



Bereidingswijze

  • Snij de uien fijn en doe ze in een kookpot met olijfolie, snij de venkel in blokjes en voeg deze toe.
  • Stoof de venkel kort gaar, voeg na een paar minuutjes 1/2 flesje Vals Paterke Tripel toe en laat verder garen.
  • Zet een kookpot met water op voor de pasta en voeg deze toe als het water kookt.
  • Bak de scampi’s in een pan met (kruiden)boter.
  • Doe de mascarpone in de kookpot bij de venkel en de uien en meng alles goed voeg Vals Paterke toe tot de juiste dikte van de saus.
  • Voeg pesto, arrabbiata en peper en zout toe naar smaak.
  • Snij tenslotte de tomaten in blokjes en voeg ze toe in de kookpot. Goed mengen.
  • Voeg uiteindelijk de scampi’s toe, even mengen en klaar.
  • Pasta afgieten en dresseren.

Recept bevat