Een lekker pastarecept
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 flesje "Vals Paterke Tripel"
- 1 à 2 ajuintjes of sjalotten
- scampi’s (of vis)
- rode pesto + eventueel arrabbiata
- 250 g mascarpone
- 2 à 3 tomaten
- Speltpasta van de Steenovens
Bereidingswijze
- Snij de uien fijn en doe ze in een kookpot met olijfolie, snij de venkel in blokjes en voeg deze toe.
- Stoof de venkel kort gaar, voeg na een paar minuutjes 1/2 flesje Vals Paterke Tripel toe en laat verder garen.
- Zet een kookpot met water op voor de pasta en voeg deze toe als het water kookt.
- Bak de scampi’s in een pan met (kruiden)boter.
- Doe de mascarpone in de kookpot bij de venkel en de uien en meng alles goed voeg Vals Paterke toe tot de juiste dikte van de saus.
- Voeg pesto, arrabbiata en peper en zout toe naar smaak.
- Snij tenslotte de tomaten in blokjes en voeg ze toe in de kookpot. Goed mengen.
- Voeg uiteindelijk de scampi’s toe, even mengen en klaar.
- Pasta afgieten en dresseren.