Scherpenbergen - De Hutten

Alles wat Natuurpark Grote Netewoud zo bijzonder maakt, zit in deze wandeling. Je volgt de oevers van de meanderende Nete. Stapt afwisselend door heide, bos en landduinen in Scherpenbergen-De Hutten. En ontdekt twee parels beheerd door Natuurpunt: het natte laagveengebied De Kwacht en De Keyfheide, een fraai restant van een ooit uitgestrekt heidelandschap. Uitblazen doe je in het sfeervolle bezoekerscentrum in een 17de-eeuwse watermolen. 

Praktisch

  • Je kan de wandeling onderaan de pagina downloaden.

Deze prachtige wandeling maakt kans op de titel 'Wandeling van het jaar'!

De wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ bewijst het keer op keer: ook dicht bij huis maak je aantrekkelijke wandelingen. Steden, gemeenten, toeristische diensten en (natuur)verenigingen nemen bovendien voortdurend initiatieven om dat wandelaanbod te versterken. Toerisme Provincie Antwerpen zet de knapste realisaties in de kijker via de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. 

Vijf kandidaten en vijf maanden stapplezier voor duizenden wandelaars: dat is in het kort de wedstrijd Wandeling van het jaar. Gaat de titel in de tiende editie naar de wandeling in Essen, Herselt, Kontich, Meerhout/Geel of Retie? Wandelaars kunnen tot 31 augustus stemmen voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be. In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.