Speltgraan De Steenovens

De Steenovens maakte vlak voor de eeuwwisseling de overstap naar een volledig biologische methode. Er is dus duidelijk overschot aan ervaring aanwezig. De huidige productie van de boerderij bestaat voornamelijk uit speltproducten en eieren. Ze verkopen verder nog verschillende producten, zoals vlees, aardappelen, honing, verschillende soorten fruitsap, speltbier, speltjenever en meer!

Op de akkers van De Steenovens groeit het Oberkulmer Rotkorn speltgraan. Dit is een 100% zuiver ras (een oerras is dat nooit is doorveredeld met o.a. andere graanachtigen).

Spelt is niet zomaar een graan. Het is een primitieve tarwesoort, een oergraan dat 6000 jaar geleden verbouwd werd in Perzië, Irak en Turkije. Later werd het naar Midden-Europa gebracht.
Het wordt in België meer en meer gebruikt in allerlei toepassingen zoals bier, brood, gebak, pasta, muesli en als vervanger van rijst. Bij spelt bevinden alle gezonde voedingsstoffen zich in de korrel van het graan. Als spelt gemalen wordt, blijven de voedingsstoffen dan ook behouden. Het bevat heel wat eiwitten en is lichter verteerbaar dan alle andere graansoorten.


Verkrijgbaar bij

  • Speltgraan Bioboerderij De Steenovens
  • De Steenovens Yellow Fresh
  • Speltgraan Bioboerderij De Steenovens
  • De Steenovens Bioboerderij De Steenovens

Contact