Tiramisu met koffie De Maan
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 2 dl sterke versgezette koffie De Maan
- 3 grote eieren, splitsen in dooiers en eiwit
- 4 eetlepels griessuiker
- 300 gram Mascarpone (Italiaanse verse kaas)
- 3 eetlepels Geels Witteke
- 1 doos van 175 gram lange vingers ('boudoirs')
Bereidingswijze
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke lichtgele massa.
- Roer de Mascarponekaas los met 1 eetlepel Geels Witteke en spatel dit dan luchtig door het dooier-suikermengsel.
- Klop de 3 eiwitten stijf en schep het schuim luchtig door het Mascarponemengsel.
- Meng de koffie met 1 dl water en 2 eetlepels Geels Witteke.
- De lange vingers dompel je hier in onder en laat je maar enkele seconden de koffie opzuigen. Niet te lang, zodat ze niet slap en te vochtig worden.
- Leg de helft van de koekjes tegen elkaar en met de gesuikerde kant naar onder, op de bodem van een rechthoekige schaal van ongeveer 2 l. inhoud.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel nu de overige lange vingers op dezelfde manier hierover en schep daar de rest van het Mascarponemengsel op.
- Strijk de bovenkant glad.
- Bestuif het geheel met cacao en dek de schaal af met plasticfolie.
- Laat alles minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
- Prik net voor het opdienen als versiering een klein takje muntblaadjes op de Tiramisu.