Vliet goes tropical

Cocktail op basis van Vliet naar een recept van Ingmar Hermans, sous-chef van restaurant Het Fornuis

Als basisbier werd er gekozen voor Vliet, gebrouwen in opdracht van Huisbrouwerij ‘Vliet’. Het is een blond tripelbier, dus dat wilt zeggen dat er geen vaste regels zijn met betrekking tot het brouwen. Over het algemeen wordt er wel rekening gehouden met een bepaald procent alcohol (8,5%). Vliet beschrijft de smaak zelf als een zachte smaak met tintelende afdronk in verhouding tot het volmondige karakter van het bier.


Er werd gekozen om er fris-zure toetsen aan toe te voegen. Om de zuren van het toegevoegde ananassap niet te laten overheersen en de bitterheid van het bier te doen dalen, werd er nog een kleine hoeveelheid grenadine bijgevoegd. Door deze smaken toe te voegen, wordt er voor gezorgd dat het bier een tropisch karakter krijgt en dus geserveerd kan worden als cocktail.

Ingrediënten

  • Ananassap: 2/5
  • Grenadine: 1/5
  • Vliet: 2/5

Bereidingswijze

De dranken dienen in de bovenstaande volgorde in het cocktailglas geschonken te worden.

Recept bevat