Wat te doen in de herfstvakantie?

De herfstvakantie staat voor de deur. Een extra lange week om samen met je bubbel te vullen met de allerleukste activiteiten. Nog geen inspiratie over wat te doen met of zonder de kinderen? Kom eens een dagje naar Geel, er is hier genoeg te beleven!


1. Winterse Wandelzoektocht
Wat denk je van een uitdagende speurtocht door het centrum van Geel? Een mooie wandeling van ongeveer 4 km voert je door de centrumstraten van Geel terwijl je op zoek gaat naar 60 al dan niet makkelijk te vinden foto’s. Vul het antwoordformulier in en maak kans op leuke prijzen.

https://www.visit-geel.be/fotozoektochten


2. Najaarsstabbel
Hermelijn Stabbel neemt je opnieuw mee op wandeltocht langs mooie plekjes in de Kempen, deze keer in een prachtige najaarssetting. Je kan kiezen uit 6 korte, kindvriendelijke wandelingen en 6 langere voor de ervaren wandelaars.


Stabbel organiseert dit najaar ook een eetfestijn. Al zijn vriendjes, de dieren van het bos, zijn uitgenodigd. Eén dier kan niet komen en ook de voorbereidingen verlopen niet zo vlot. Daarom roept Stabbel de hulp in van alle kindjes. Wandel alle korte lussen in de verschillende gemeenten en help hem zo om een leuk feestje te geven. Door minstens vier van de zes vragen op te lossen maken de jonge speurneuzen bovendien kans op een mooie prijs.

https://www.visit-geel.be/Stabbel


3. Speelbos Engels Kamp
In dit speelbos hoef je niet op de paden te blijven en mag je gebruik maken van alle losse materialen die je vindt, om bijvoorbeeld een prachtig kamp te bouwen. Je vindt er ook een uitdagend spelparcours en twee uitgewerkte kampen die je gewoon zo kan gebruiken om te spelen of nog verder kan uitbouwen. Pret verzekerd op het voormalig militair domein!

https://www.visit-geel.be/speelbos


4. In de Voetsporen van Dimpna
Deze wandelgids neemt je mee langs de belangrijkste en bijzonderste plekjes die de stad onlosmakelijk verbinden met haar patroonheilige Sint-Dimpna en de geschiedenis van de Geelse zorg. Eeuwenoude kerken, gebouwen met een verrassende geschiedenis, nostalgische plekken en kleinschalige erfgoed passeren de revue tijdens deze wandeling. Maak je klaar om kennis te maken met Geel, Sint-Dimpna en het achterliggende verhaal van de zorg dat onze stad zo uniek maakt!

https://www.visit-geel.be/in-de-voetsporen-van-dimpna


5. betover(en)de Landduinenwandeling
Ben je fan van wandelen? In de Antwerpse Kempen? In Geel? Dan is de Betover(en)de Landduinenwandeling helemaal jouw ding!  Wandel door fraaie landschappen met een heel aparte flora en fauna. Bewonder de droge zandruggen, de uitgestrekte naaldbossen, de mooie heideterreintjes en de weidse zandverstuivingen. Welkom in Belle Bel!

https://www.visit-geel.be/de-betoverende-landduinenwandeling


6. Kaarten met Dimpna
Toch een dagje slecht(er) weer en zijn je ogen ondertussen vierkant geworden van al dat televisie kijken? Dan is gezellig samen een kaartspel spelen misschien wel een leuk idee! Geef je spelletjes een Geels tintje met ons gloednieuw en ‘’limited edition’ Dimpna kaartspel.

https://www.visit-geel.be/kaarten-met-dimpna


7. Dekshoevevijver
Breng deze vakantie zeker een bezoekje aan Recreatiedomein Dekshoevevijer. Een aantrekkelijke pleisterplaats voor vissers en natuurliefhebbers. Je kan er ook zalig wandelen, picknicken of fietsen langs het 2 km lange pad rondom de vijver.

https://www.visit-geel.be/dekshoevevijver


Natuurlijk zijn er nog tal van leuke Geelse activiteiten die je veilig in je bubbel kan ondernemen. Neem dan zeker een uitgebreider kijkje op deze website en laat je inspireren!